PRS-Neoloy® Geocellen; voor een duurzame spoorgeometrie

Goederen- en (hogesnelheids)treinen zijn zeer gevoelig voor degradatie van de spoorgeometrie. Spoorgeometrie is van groot belang voor het efficiënt en veilig functioneren van spoorwegen. Het correct ontwerpen en onderhouden van de spoorweginfrastructuur is essentieel om ervoor te zorgen dat treinen soepel kunnen rijden, zonder onnodige slijtage aan het materieel of risico’s voor de passagiers en vracht.

PRS-Neoloy® Geocellen blijken een zeer goede oplossing te zijn voor spoorstabilisatie, het verbeteren van de spoorkwaliteit en het verminderen van onderhoud. Deze wapeningsmethode biedt een oplossing voor het probleem van een slappe ondergrond van bijvoorbeeld klei.

Innovatieve technologie voor goederen- en (hogesnelheids)treinen

Als onderdeel van het Federal Railway Administration (FRA) -programma om innovatieve technologieën te promoten die hogesnelheidstreinen zullen bevorderen, hebben Amtrak (US National Railroad Corporation), Harsco Rail Consulting Group en Columbia University verschillende geosynthetische oplossingen geëvalueerd.

Na het evalueren van verschillende bodemstabilisatieoplossingen, waaronder vochtbarrières, geogrids en HDPE Geocellen, toonde PRS-Neoloy® Geocellen de beste resultaten voor spoorversterking:

  1. Onderhoudscycli van het spoor werden met een factor 7 verminderd.
  2. Track Quality Index (TQI) Score is verbeterd met een factor 2.
  3. Return of Investment (ROI) zal naar verwachting binnen een jaar zijn.

 

Wilt u meer informatie over de verschillende mogelijkheden en toepassingen van PRS Neoloy® neem dan contact op met onze adviseurs van Intercodam Infra.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief.