Asfaltwapening op vliegbasis Eindhoven

Voor de vervanging van het asfalt van de start- en landingsbaan van Vliegbasis Eindhoven heeft het Rijksvastgoedbedrijf voor de asfaltwapening gekozen voor Mesh Track, een stalen inlage met een verankerde dwarsdraad.

Dit type asfaltwapening van Intercodam Infra, met als belangrijke eigenschappen dat het gescheiden verwijderd kan worden, een bewezen lange levensduur heeft en geen reductie in kwaliteit of duurzaamheid heeft, is al eerder met succes toegepast op andere Europese vliegvelden, waaronder Vliegbasis Deelen. Naar verwachting wordt de renovatie van Vliegbasis Eindhoven medio juli dit jaar afgerond.

Een stalen inlage met een verankerde dwarsdraad kent meerdere voordelen. Zo kan het snel worden aangebracht, waardoor de onderhoudsintervallen korter zijn. Daarnaast voorkomt de stalen wapening scheurvorming en heeft het een bewezen lange levensduur, wat een besparing op toekomstige onderhoudskosten en intervallen oplevert. Bovendien kan Mesh Track volledig gescheiden verwijderd worden en is het geheel cradle to cradle.

“Naast deze voordelen hebben ook functionele eigenschappen als hechting en haakweerstand een doorslaggevende rol gespeeld bij de keuze voor deze soort asfaltwapening bij de renovatie”, aldus Martin Suijker, algemeen directeur Intercodam Infra. “Zo vindt bij de toepassing van Mesh Track geen reductie van kwaliteit of duurzaamheid plaats tijdens de installatie en verdichting van de asfaltoverlagingen, zelfs niet op een gefreesd profiel.”

In totaal zal er 144.000 m2 Bitufor worden aangebracht door de EAB combinatie (Emulsie Asfalt Beton) Possehl en Rapid Asfalt in drie fases van slechts twaalf uur. Intercodam Infra is in het voortraject van de renovatie betrokken in de rol van zowel leverancier als adviseur.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief.