Gemeente Kampen kiest URBAN-I

Onlangs heeft Gemeente Kampen het nieuwe winkelcentrum Hanzewijk opgeleverd. Het combinatieproject omvat bijna 6.000 m2 winkelruimte, 87 huur- en koopwoningen en een parkeerterrein voor 300 auto’s. Om niet alleen een goede afwatering van het winkelcentrum te garanderen, maar ook een vloeiende integratie binnen het ontwerp, heeft aannemersbedrijf Borger in opdracht van de gemeente de nieuwe URBAN-I roostergoot van Intercodam infra geïnstalleerd.

Aantrekkelijker straatbeeld

De URBAN-I voldoet aan de hoogste kwaliteitseisen conform de EN 1433 I-type en is speciaal ontwikkeld voor toepassing in de openbare ruimte. Wat vooral opvalt in vergelijking met andere I-type roostergoten is dat de stalen profielrand tussen het speciale URBAN-I designrooster en de aansluitende bestrating slechts 4 mm breed is. Hierdoor biedt het rooster een veel aantrekkelijker straatbeeld dan andere roostergoten. Daarnaast is het rooster verkrijgbaar in alle mogelijke RAL-kleuren voor een optimale ontwerpvrijheid.

Zeer hoge opnamecapaciteit

Er bestonden al wel roostergoten van I-type kwaliteit en er zijn leveranciers die roostergoten in verschillende materialen en designs aanbieden, maar de URBAN-I is de eerste goot die al deze eigenschappen combineert en bovendien een zeer hoge opnamecapaciteit garandeert. De URBAN-I biedt hiermee niet alleen een optimale integratie in het straatbeeld, maar ook een zeer praktische en effectieve oplossing tegen wateroverlast. Bovendien zijn de roosters voorzien van antislip, rolstoelvriendelijk en op aanvraag te bevestigen met anti-diefstal bouten.

Kostenbesparing

Belangrijk voordeel van de URBAN-I is dat deze zelfdragend is. Dit betekent dat de goot af fabriek al aan de vereiste verkeersklasse voldoet en direct op de funderingslaag te plaatsen is, zonder benodigde betonontmanteling zoals M-type goten. Hierdoor kan veel geld bespaard worden op materiaal, logistiek, mankracht en tijd. Hiermee vormt de URBAN-I een belangrijke innovatie op het gebied van betonnen roostergoten, die diverse gemeentes in Nederland inmiddels al met succes hebben toegepast. In totaal is er 320 meter aan URBAN-I roostergoten in winkelcentrum Hanzewijk geplaatst.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief.