Geslaagde inspectie Veenweg na 31 jaar

Ruim 31 jaar geleden werd Mesh Track wapening toegepast op de Veenweg in Leidschendam/Den Haag. Afgelopen voorjaar vond een uitgebreide inspectie plaats om de huidige status van het asfalt te beoordelen. Daarbij bleek dat zelfs 31 jaar na dato nog steeds geen sprake is van scheurvorming. Hiermee is de iets hogere investering die destijds, ondanks de economische malaise, is gedaan voor het toepassen van de stalen Mesh Track wapening ruimschoots terugverdiend.
J. Bouwman, destijds senior-medewerker bij het Hoogheemraadschap van Delfland, paste Mesh Track toe bij de aanleg van twee proefvakken in 1980. Toen zware scheurvorming en zettingen achterwege bleven, werd besloten om in 1982 een 2 kilometer lang deel van de Veenweg te voorzien van deze innovatieve vorm van gewapend asfalt. In 1985 werd vervolgens ook de resterende 2 kilometer voorzien van Mesh Track.

Mesh track succes

Het succes van Mesh Track ligt in het feit dat deze vorm van stalen wapening de verkeersbelasting verdeelt en zettingen vanuit de ondergrond nivelleert. De Veenweg is jarenlang zeer zwaar belast door bouwverkeer van en naar de bouwlocatie Leidschenveen. Ondanks dat er al die jaren geen onderhoud is toegepast, is de weg nog steeds in prima conditie. Hiermee heeft Mesh Track zich wederom in de praktijk bewezen als een zeer kwalitatieve en duurzame vorm van stalen wapening die zichzelf moeiteloos terugverdient.
Op de foto: Wim van Wezel, oud hoofd verkoop Bekaert Nederland, die destijds de Mesh Track wapening leverde, en J. Bouwman, oud senior-medewerker Hoogheemraadschap van Delfland, die samen de inspectie verzorgden.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief.