Ongewenste plantengroei definitief voorbij

Het vrijmaken en houden van onderhoudspaden, verkeersborden en hekwerken zodat ze goed zichtbaar en functioneel blijven, vraagt veel onderhoud. Voor veel bedrijven vormt ongewenste plantengroei dan ook een flinke kostenpost. Daarnaast vormt de bestrijding ervan een flinke belasting voor het milieu door het regelmatig gebruik van onkruidverdelgers. Door het toepassen van de antivegetatiematten van Intercodam Infra wordt ongewenste vegetatie volledig tegengegaan en is maaien of het toepassen van onkruidverdelgers niet langer nodig. Daarmee zorgen de antivegetatiematten voor een flinke kostenbesparing op onderhoud, waardoor ze zichzelf uiteindelijk terugverdienen en kunnen zichtbaarheid, veiligheid en functionaliteit worden gewaarborgd.

De antivegetatiematten van Intercodam Infra worden vervaardigd van hoogwaardig gerecycled rubbergranulaat, een speciaal mengsel van rubber en polyurethaan dat een lange levensduur garandeert en niet gevoelig is voor rotting. De matten voorkomen het doordringen van UV-licht, zodat wordt voorkomen dat planten onder de mat kunnen groeien. De matten laten echter wel water door, zodat microbieel leven in de grond behouden blijft en erosie wordt voorkomen. Naast het voorkomen van plantengroei zorgen de matten ook voor een antislip-oppervlak, een eigenschap die zeer handig is bij toepassing van antivegetatiematten als werkoppervlak en voor onderhoudspaden.

Van vliegveld tot spoorwegen

Antivegetatiematten kennen een zeer brede toepassing. Zo zijn ze zeer geschikt voor gebruik op vliegvelden, zoals bij navigatielichten, verkeersborden en hekwerken. Ook zijn de antivegetatiematten van Intercodam Infra officieel gecertificeerd onder de SPC 00304/001 specificaties van ProRail, waarmee ze zijn goedgekeurd voor toepassing langs spoorwegen, zoals rondom seinen, kernborden, baankasten en inspectiekasten. Daarnaast zijn antivegetatiematten zeer geschikt voor gebruik in industriële gebieden en onder vangrails langs wegen. Er zijn zelfs speciaal gevormde modellen beschikbaar voor gebruik rondom verkeersborden en lichtmasten.

CO2-reductie door Olivijn

Naar aanleiding van wensen en wetgeving op milieugebied is er inmiddels ook een antivegetatiemat ontwikkeld die een CO2 opname van 4,5 kg/m2 realiseert dankzij de toepassing van Olivijn. Wanneer de Olivijn toplaag in aanraking komt met lucht, wordt de aanwezige CO2 gebonden tot zand en bicarbonaat (kalk), dat bij neerslag wegvloeit in de omgeving zonder schade voor het milieu. Een toepassing waarmee ondernemingen een zeer concrete bijdrage kunnen leveren aan de doelstellingen voor CO2-reductie.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief.