Details

Neem contact op voor meer informatie

E-mail Zaandam:
info@beuker-bkl.com
Telefoon Zaandam:
075-681 16 00

Drenotube Haarlem

Drenotube Dietsveld en Jan Gijzenkade Haarlem

Vanaf maart 2017 voert Boskalis Nederland B.V., in opdracht van de Gemeente Haarlem, groot onderhoud uit aan de riolering in de wijk Dietsveld en in de Jan Gijzenkade. De riolering is aan het einde van zijn levensduur. Het project bestaat uit het vernieuwen van de rioleringen, het scheiden van de vuilwater- en de hemelwaterafvoer en het herstraten van straten en trottoirs en het vervangen van armaturen door LED verlichting.

Aansluitend voert Boskalis de herinrichting van de Jan Gijzenkade uit, bij dit project wordt het riool vervangen en de rijbaan opnieuw geasfalteerd. De gemeente heeft het werk in de markt gezet als een D&C contract, waarbij Boskalis verantwoordelijk is voor het opstellen van het uitvoeringsontwerp. Waar volgens het bestek een Strabusil-buis in een grindkoffer van 50 x 50 cm werd geëist, heeft Boskalis Drenotube© als wijziging voorgesteld. Ondanks het feit dat de aankoopprijs wat hoger is, geeft Drenotube© een aanzienlijke besparing op de arbeidskosten: Drenotube© kan snel gelegd worden, is zeer licht van gewicht en neemt minder ruimte in beslag. Een bijkomend voordeel is, dat Drenotube© een groen en duurzaam product is, gemaakt van gerecyclede materialen die zelf ook weer geheel te recyclen zijn.

Ingenieursbureau Antea, de adviseur van de Gemeente Haarlem, heeft een positief advies gegeven op het voorstel om Drenotube toe te passen, wat door de Gemeente Haarlem is overgenomen.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief.