Details

Neem contact op voor meer informatie

E-mail Zaandam:
info@beuker-bkl.com
Telefoon Zaandam:
075-681 16 00

Venlo -Cabooter Rail

Cabooter bouwt grootste railterminal van Europa

Project Venlo – op dit project is Beuker de leverancier voor een gigantische hoeveelheid PVC.

Logistiek dienstverlener Cabooter Group is officieel gestart met de aanleg van een nieuwe railterminal in Venlo. Het betreft een project van in totaal 28 hectare, met onder meer acht sporen van negenhonderd meter. Het gaat volgens het Limburgse bedrijf om de grootste inland railterminal van Europa.

Aan de komst van Railterminal Greenport Venlo is zo’n acht jaar aan planning en overleg vooraf gegaan. Als de bouw volgens schema verloopt, wordt het eerste deel in september 2020 in gebruik genomen. Het gaat dan om 15 van de 28 hectare.

De terminal krijgt een maximale capaciteit van 600.000 teu per jaar. Bij de nieuwe terminal komen dus acht sporen van negenhonderd meter. Die lengte is vooral ingegeven doordat spoorvervoerders steeds meer kijken naar het gebruik van langere goederentreinen van 740 meter. Uiteraard ook een langer spoor nodig.

Beuker Kunststoffen levert voor dit project een gigantische hoeveelheid PVC. Denk aan 16 km PVC 160 SN8 PVC in de maatvoeringen 110 t/m 200 mm en groene HPE glasvezelmantelbuis 50 mm op rollen 200m1.

Lees het gehele artikel hier https://lnkd.in/dnWynzr

Wat kunnen wij voor jou betekenen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief.