Details

Neem contact op voor meer informatie

E-mail Opmeer:
info@beukersp.com
Telefoon Opmeer:
0226-36 44 40

Luchtzuiveren in de intensieve veehouderij

Luchtzuiveren in de intensieve veehouderij

Regelmatig produceren wij luchtwasser-units voor een relatie die levert aan de intensieve veehouderij. Sinds 2007 is er al Europese regelgeving omtrent ammoniak reductie, maar in Nederland moeten alle veehouderijen in 2013 voorzien zijn van een luchtzuiveringsinstallatie. Afhankelijk van de locatie, moet er 70% tot 95% van de lucht worden gezuiverd. Ammoniak, stank (en soms stof) moeten uit de lucht ‘gewassen’ worden.

De geproduceerde units zijn stuk voor stuk maatwerk, gefabriceerd uit polypropeen  sandwichpanelen. Een plaatspiegel-lasmachine verbindt de sandwichpanelen, tot zijwanden, dak- of bodemplaten. Deze platen worden met extrusielassen opgebouwd tot units variërend van 6 tot 12 meter! De units worden voorzien van een technische ruimte met dubbele deuren, voorbereiding voor de pompinstallatie en aansluitingen. Vervolgens wordt de unit getest op waterdichtheid.

Na productie worden de luchtwas-units voorzien van de nodige techniek en de wasmatrix. De wasmatrix is een uniek drukloos luchtwas-systeem waarbij water over speciale ‘pakketten’ wordt geleid. Deze pakketten zijn een ingenieus systeem waarbij het water en de uit de veeschuren afgezogen lucht over een zo groot mogelijk oppervlak met elkaar in aanraking komen. Deze drukloze luchtwas-techniek kent een aantal grote voordelen; minder drukopbouw, minder energiekosten en minder verstoppingsproblemen.

Er zijn twee typen luchtwassers; biologische en chemische luchtwassers. Door een biologische luchtwasser circuleert alleen water. Dit water wordt over een reactor geleid waarin gekweekte bacteriën het water zuiveren. In een chemische luchtwasser wordt water met zwavelzuur (om de PH te verlagen) over de wasmatrix geleid om de ammoniak uit de lucht te wassen. De ammoniakdeeltjes binden zich aan het water met het zwavelzuur. Pompen verplaatsen het waswater naar een spuiwatertank. Het afgevoerde water bevat stikstof en zwavel en kan door een mesthandelaar worden afgevoerd.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief.