Details

Neem contact op voor meer informatie

E-mail Opmeer:
info@beukersp.com
Telefoon Opmeer:
0226-36 44 40

Pompgemaal Etten

Vier gemalen voor Waterschap Rijn en IJssel

Opdrachtgever
Waterschap Rijn en IJssel
Hoofdaannemer
Dusseldorp Infra, Sloop en Milieutechniek
Werktuigbouwkundige montage
Dusseldorp Rioolservice
Totaal gewicht gemaal
± 8000 kg
Afmetingen schacht
DN 3600, hoogte 6000 mm

Op een koude winterochtend in alle vroegte stond de vrachtauto van het uitzonderlijke transport uit Duitsland al geparkeerd op het industrieterrein De Veken in Opmeer.
Op de verdiepte oplegger lagen twee grote buisdelen, die onderdeel uitmaken van het pompgemaal Etten in de
gemeente.
De buisdelen met een diameter van 3600 mm en een gewicht van ruim 2,5 ton per stuk, zijn in onze productiefaciliteit in Opmeer verwerkt. De sandwichbodem van dit pompgemaal is 4 bij 5 meter, en wanneer hierop de volledige buis gemonteerd wordt bedraagt de totale hoogte van dit gemaal 6,45 meter! In verband met de afmetingen wordt dit pompgemaal in drie delen gefabriceerd en in twee delen getransporteerd. Op locatie zijn de delen met extrusielassen gemonteerd.

Dit gemaal is de eerste van een serie van vier gemalen ter vervanging van oude betonnen gemalen voor het Waterschap Rijn en IJssel. Het Waterschap stond voor de keuze; renoveren of vervangen. De pompcapaciteit van het gemaal werd eigenlijk te klein en het beton was flink aangetast. Het Waterschap koos er voor om het gemaal te vervangen voor een verbeterde, duurzame oplossing in kunststof.

Het oude betonnen gemaal met droog opgestelde pompen wordt nu vervangen voor een nieuw kunststof gemaal met nat opgestelde pompen. De keuze voor nat opgestelde pompen was mogelijk omdat de technische mogelijkheden voor natte opstellingen aanzienlijk zijn verbeterd. Hoofdaannemer Dusseldorp Infra, Sloop en Milieutechniek koos voor Beuker SP als leverancier voor deze kunststof gemalen. Dusseldorp Rioolservice verzorgde de werktuigbouwkundige montage op locatie.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief.