Elektrolassen wikkelbuis HDPE

wikkelbuizen

Om een gegarandeerd dicht systeem voor vrijverval riolering of bergbezinkvoorzieningen te creëren worden de grote maten buis, de HDPE wikkelbuis, voorzien van een elektrolasmof. In de mof de diameters DN 400 tot en met DN 2400 mm is standaard een geïntegreerde weerstandsdraad aangebracht. Grotere diameters (> DN 2400 mm) worden door middel van een extrusielas aan elkaar verbonden. De wikkelbuis elektrolasmof heeft een klikverbinding waardoor de aansluiting sneller, eenvoudig, maar toch nauwkeurig te maken is. Het gebruik van spanbanden is niet meer nodig!

De weerstandsdraden uit de elektrolasmof worden met adapters aangesloten op het lasapparaat. Door de hoge mate van automatisering van de lasprocedure is kwaliteit van de gemaakte las hoog en zeer stabiel. Door het gebruik van de geïntegreerde weerstandsdraden wordt niet alleen de hechtingskwalitieit van de las verhoogd, maar dit zorgt er ook voor dat beginnende lassers het lasproces onafhankelijk kunnen uitvoeren. Een korte lasinstructie van één van onze experts is voldoende. Daarna kan het elektrolassen van wikkelbuizen zelfstandig uitgevoerd worden.

Na het uitvoeren van de las wordt er altijd een dichtheidstest uitgevoerd met een testapparaat voor moffen. Op locatie wordt direct na het lassen, de las met de lassentester, getest op dichtheid. Wanneer het lassen voltooid is ontstaat er een vaste en homogene verbinding met de rest van de buis. De verbinding tussen mof en spie is omgezet in een buis met een gladde doorlopende binnenwand ten gunste van een goede afwatering.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief.