Werkboten van HDPE

kunststofboot

De sterkste werkboot voor professionals

Werklui hebben werkboten nodig. Deze boten moeten veilig en onverwoestbaar zijn. Ze moeten 100% betrouwbaar zijn in allerlei ruwe omstandigheden, arctisch of tropisch. Of je nu manoeuvreert in ondiep water of een turbulente zee. Of je nu aan het loodsen, duiken, patrouilleren of landmeten bent. Je moet je werk doen. Zo goed mogelijk. Daarom heeft Beuker SP in samenwerking met Tidemans Boats boten ontworpen gemaakt van HDPE.

10 redenen om voor HDPE boten te kiezen

 1. Lichter dan water

  HDPE is een multi-getalenteerd materiaal. Laten we beginnen met zijn dichtheid: het kan variëren van 930 tot 970 kg / m3. Dat maakt HDPE lichter dan water. En dat maakt HDPE extreem drijvend, zelfs wanneer het wordt ondergedompeld.

 2. Zero onderhoud

  Zuurstof, zout en water hebben geen effect op HDPE. HDPE zal niet worden beïnvloed door de tand des tijds. Verfsysteem: verouderd. Zout water: niet nodig om te spoelen. Simpel gezegd: HDPE biedt geen corrosie, geen onderhoud

 3. Weerstand tegen mariene groei

  Met een HDPE-romp hoef je nooit te maken te krijgen met mariene groei: het blijft gewoon niet hangen. Dus dankzij de continu schone en gladde bodem behoudt de snelle HDPE-boot zijn snelheid. Zonder aangroei, let wel. Dus geen giftige vervuiling, geen schade aan het milieu.

 4. Agressieve vloeistoffen –geen probleem

  Werken met chemicaliën of brandstoffen? Goed nieuws: HDPE kan nauwelijks worden beïnvloed door agressieve vloeistoffen.

 5. Hoge slagvastheid – niet bang voor rotsen

  RIB boten raken snel beschadigd bij het botsen tegen een scherpe rots of wal. Geen HDPE. De viskeuze en elastische eigenschappen voorkomen zowel vervorming van scheuren. HDPE is zowel taai als flexibel dankzij de elastische eigenschappen. Een sterke HDPE-romp is perfect als u dicht bij de kust werkt.

 6. Zwarte kracht – UV bestendig

  Een veel gestelde vraag is : kunnen we de boot in een andere kleur krijgen? Nee. We gebruiken alleen zwarte HDPE vanwege de UV-bestendigheid. Zwart HDPE wordt gemengd met koolstof, wat voorkomt dat het materiaal broos wordt door blootstelling van de zon in tropische omstandigheden.

 7. Productie flexibiliteit

  Onze HDPE-boten zijn gebouwd door plaatlassen, wat een grote flexibiliteit biedt bij het maken van een boot die precies op uw behoeften is afgestemd. Dit omvat de installatie van extra componenten zoals banken en opbergvakken. Aanpassingen in lay-out nodig? Eenvoudig als taart met HDPE.

 8. Gemakkelijk te repareren

  Wat als u iets op uw HDPE-boot moet repareren? Let wel, dit is een grote ALS, omdat deze situaties zich zelden voordoen bij HDPE. We krijgen die vraag gewoon veel. Het antwoord is eenvoudig: elk lokaal kunststof productiebedrijf kan het voor u doen. Of doe-het-zelf – vraag ons om uw eigen laskit.

 9. Lage koolstof voetafdruk

  De koolstofvoetafdruk van de productie van HDPE is 5 keer lager dan die van aluminium! En dat is slechts één aspect als het gaat om duurzaamheid. Nog een: een HDPE-boot is onverwoestbaar en blijft dus 10, 20, 30, 40 jaar bij je.

 10. Duurzaamheid:100% recyclebaar

  GVK-boten hebben een beperkte levensduur en zijn onmogelijk te recyclen. Hetzelfde geldt voor aluminium: metaalverslechtering zal elke aluminiumboot op één punt naar de schroothoop sturen. HDPE is echter een ander verhaal. Het kan worden gesmolten en gerecycled in een nieuwe PE-mix.

Waarom zou je het smelten, recyclen? Dat zou je niet moeten doen. We dachten alleen dat je zou willen weten dat je dat zou kunnen. Dat is alles.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief.